Fotbollsbetting – Säkra metoder för långsiktiga vinster

Att satsa pengar på en fotbollsmatch kan verka enkelt, men du behöver ta en rad olika faktorer i beräkningen innan du bestämmer dig. Det är lite mer spännande att titta på en match om du har spelat på den, men låt inte känslorna för ditt favoritlag styra. Dina kunskaper om lagen hjälper till att minimera risken att förlora dina pengar. Det gäller att handskas med dina pengar på bästa sätt, att vara disciplinerad och att inte låta känslorna styra satsandet. Spelande på sport kan ses som en fin underhållning och vinster som en extrabonus.

fotbollsbetting

Satsa inte alltid på favoriten

Det är inte alltid säkert att spela på favoriten i en match. Oddsen blir sällan höga när ett lag är favoriter till att vinna en match. Det är kanske relativt säkra odds, men det är inte nödvändigtvis säkra bets.

100kr
Spela för 100 kr, få 100 kr free bet
Betta här R&V +18
  • upp till 35 olika sporter
  • snabba betalningar
  • prisbelönt säkert bookmaker
100kr
Spela för 100 kr, få 100 kr free bet
Betta här R&V +18
  • upp till 35 olika sporter
  • snabba betalningar
  • prisbelönt säkert bookmaker
Casumo Recension
R&V +18: Åldersgräns 18 år | Insättning och spel på 100 kr. (min. odds 1.6) eller mer inom 60 dagar krävs | Min. insättning 100 kr. | Freebet på 100 kronor | Vinster betalas ut minus insatssumman, utan omsättningkrav | Endast nya spelare, bara en gång per hushåll / IP | Klicka för Regler&Villkor | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se

Undvik att spela på lågoddsare

Spelbolagen gillar lågoddsare, men du bör undvika dem. Lägre odds innebär att det är större sannolikhet att en händelse kommer att ske. Du tar stora risker för att vinna en liten summa pengar om du exempelvis satsar på att ett topplag kommer att vinna mot ett lag i botten av ligan. För att du inte ska förlora pengar måste du mer eller mindre vinna varje spel som du lägger om du gör säkra bets. Drawdown beskriver hur mycket du riskerar när du satsar och vad som behövs för att du ska återhämta dig efter en förlust. Du måste vinna 10 speltips för att kompensera en förlust om du spelar till oddset 1.1.

Vinn på odds med kunskaper om lagen

De bästa strategierna när du satsar pengar på fotboll är att läsa på om lagen. Du bör alltid studera statistiken innan du spelar. Kunskaper om lagen och lite efterforskningar kan hjälpa dig en lång bit på vägen mot långsiktiga vinster. Flera olika faktorer kan påverka utgången av en match, exempelvis lagets eller en spelares nuvarande form, tidigare matcher och trender. Du minimerar din risk så mycket som möjligt om du spenderar tid med att titta på tillgänglig data. Skador och avstängningar av viktiga spelare kan påverka utgången i en match. Byte av tränare och motivationen för laget att vinna är andra viktiga faktorer. Det kan vara svårt att motivera spelare att göra sitt bästa om matchen inte har någon betydelse för ett av lagen. Spelbolagen har inte personal som följer matcher, utan deras odds bestäms av matematiska algoritmer. Om du som spelare noga följer lagen och spelarna i lagen har du tillgång till mer information när du lägger ditt bet än spelbolagen som sätter oddsen.  Läs till exempel vår guide om Serie A om italiensk fotboll intresserar dig.

Leta efter de högsta oddsen

Om du satsar på ett lag som inte har bästa chansen att vinna (höga odds) kan du plocka hem pengar om de slår till och överraskar med en vinst. En bra strategi är att välja matcher med ett odds på runt 2.0, vilket innebär att för att du behöver vinna vartannat spel för att gå jämnt upp.

Spela inte med ditt hjärta

34 SV Spela Hjarta

Det är en sak att ha sitt favoritlag som du hejar på, men låt inte dina känslor styra dina spelbeslut. När du pratar med dina vänner kan du säga att magkänslan säger att ett lag kommer att vinna, med låt inte känslorna styra satsningarna. Vadslagning är ett hasardspel och du kan ha turen på din sida och vinna pengar slumpmässigt, men det är en bättre strategi att studera lagen och räkna på dina insatser. Tips från andra spelare är lockande att tro på, men kolla upp tipset och bilda dig din uppfattning innan du lägger ett spel. Vill du veta mer om andra vanliga misstag kan du läsa vidare här.

Sammanfattning

Framgångsrikt spelande handlar om att du maximerar potentiella vinster samtidigt som du minimerar riskerna. Skickliga spelare använder ofta en strategi som går ut på att ta hem många små vinster genom att spela på utvalda odds med liten risk. Istället för att satsa på att kamma hem ett fåtal stora vinster är det i längden bättre att sätta en budget, analysera data och leta efter bästa odds. Om du är nybörjare kan du behöva lite mer tid på dig att studera data och statistik. Detta innebär att det kan ta lite tid innan du börjar tjäna pengar, men samtidigt kan det helt klart vara värt det. Under tiden du lär dig och skaffar kunskaper är en bra strategi att vara försiktigt med sina insatser. Skickliga spelare vinner i längden och de har en strategi om när och hur mycket de ska satsa.

100kr
Spela för 100 kr, få 100 kr free bet
R&V +18
100kr
100 % bonus upp till 100 SEK
R&V +18
100kr
100 % bonus upp till 100 SEK
R&V +18
100kr
100 % bonus upp till 100 SEK
R&V +18