Bettingsidor med Bitcoin (BTC) 2024

Bettingsidor med Bitcoin BTCUnder de senaste åren har det blivit allt mer vanligt att använda Bitcoin som betalmetod på bettingsidor. När detta först introducerades så var många spelare skeptiska, men under åren så har det blivit mer populärt. Det är fortfarande endast ett fåtal sidor som erbjuder Bitcoin betting men vi har kunnat se att spelsidorna ökat den senaste tiden.
Eftersom att kryptovalutorna generellt sett har blivit mer vanliga på senare dagar så var det egentligen inte så konstigt att de dök upp i spelvärlden. Om du känner dig intresserad av att använda Bitcoin för betting så har vi skrivit ihop den här artikeln med användbar information. Läs vidare för att se vart du kan använda Bitcoin, hur du kommer igång med betalmetoden och vilka fördelarna som finns.


De bästa bettingsidorna med Bitcoin 2024

Vad är Bitcoin?

  • Bitcoin är den vanligaste kryptovalutan idag, även kallad för digital valuta
  • Bitcoin skapades år 2009 och används idag världen över
  • Idag är en Bitcoin värd hela 52 250 dollar och över 65 000 människor använder valutan
  • Det går att köpa Bitcoins på handelsplattformar över hela världen
  • Idag finns det Bitcoin bettingsidor som endast använder sig av Bitcoin som betalmetod

Hur fungerar Bitcoin?

För att använda dig av Bitcoin så måste du först och främst handla Bitcoins. Det gör du via Bitcoins egna hemsida eller genom att använda dig av en handelsplattform. Du kan till exempel köpa Bitcoin via Coinbase eller eToro. Värdet på Bitcoins kommer att variera under dagen då marknaden går upp och ner. Välj därför att köpa Bitcoin när du tycker att de har ett bra värde. Från det att du har godkänt ditt Bitcoin-köp så kommer det ta ungefär 10 minuter innan du ser dina coins på kontot. Därefter så kan du använda dem för att handla på nätet eller sälja dem vidare om du vill försöka tjäna pengar på dem.

Eftersom att Bitcoin är en kryptovaluta så handlar du aldrig via någon bank. Bitcoins är alltså digitala pengar som du kan använda för till exempel betting online. Det finns alltid en risk med att investera i kryptovalutor då marknaden kan gå upp och ned, men metoden fungerar än så länge bra för spel på nätet.

Bettingsidor med Bitcoin


Bitcoins historia

Namnet Bitcoin registrerades först under år 2008 av Satoshi Nakamoto, troligtvis ett pseudonym. Ett år senare så började själva Bitcoin att existera med tanken att erbjuda en digital valuta som var för alla. Till skillnad från den vanliga valutan som vi är vana vid är finns Bitcoin endast digitalt och det är ingen bank som styr pengarna. Istället så hanteras Bitcoin av tusentals datorer över världen, vilket många anser var en fördel. Bitcoins start fick en snabb spridning i pressing och på nyheterna och snart började folk att köpa de första Bitcoinsen. Redan efter ett år så hade 184 miljarder Bitcoins blivit mineade på nätet.

Bitcoin var först ut inom kryptovaluta-världen och har idag fortfarande högst värde. Många andra har följt på trenden och idag finns det över 4000 olika kryptovalutor på marknaden. Hur bra dessa är att investera i är oklart, men Bitcoin har under åren haft en bra ökning. Idag går det att använda Bitcoins för online-shopping. Det går också att använda Bitcoin på bettingsidor, vilket är otroligt spännande för spelare. Många bettingsidor erbjuder Bitcoin som betalmetod medans vissa har valt att helt fokusera på Bitcoin och på andra kryptovalutor.


Bitcoin i Sverige

Bitcoin används faktiskt flitigt i Sverige när det kommer till att skicka och ta emot pengar. Genom att gå in på Bitcoins hemsida så kan svenskar använda sig av de två vanligaste metoderna för handel: Swish och BankID. När du har köpt Bitcoin i Sverige så kommer pengarna direkt att dyka upp på kontot och du kan direkt börja att handla. Många online-butiker som säljer elektronik, mode och andra produkter har börjat att acceptera Bitcoin som betalmetod. Svenskar väljer också ofta att köpa Bitcoins bara för att sälja dem vidare med hopp om att tjäna pengar på dem.


Fördelarna med Bitcoin

Det finns en del fördelar med att använda sig av Bitcoin för betting. För det första så kommer överföringarna med Bitcoin med mycket lägre avgifter. I vissa fall så kommer de faktiskt helt utan avgifter. Bitcoin har också ett starkt säkerhetssystem och det tillsammans med de låga avgifterna är en anledning till varför många spelare väljer att använda sig av Bitcoin.

En annan fördel är transaktionstiden med Bitcoin. Eftersom att kryptovalutan inte kontrolleras av någon bank så behöver spelare inte vänta på att en överföring ska bli godkänd. Tack vare detta så kan pengar både tas ut och sättas in på bara några sekunder. För spelare som vill att transaktionerna ska ske utan krångel så passar Bitcoin utmärkt.

Det finns en tredje fördel med att använda sig av Bitcoin och det är anonymiteten. Dina Bitcoins är anonyma och när du väljer en bettingsida med Bitcoin så är det endast kryptovalutan som kan koppla dig till spelkontot. På så sätt så behåller du dina personuppgifter hemliga och kan spela med ett anonymt spelkonto.


Testa Bitcoin för betting

BTC bettingVi listade precis några av de främsta fördelarna när det kommer till Bitcoin betting. Som du ser så är kryptovalutan en utmärkt betalmetod när du vill betta online. Med Bitcoin får du extremt snabba insättningar och uttag utan att behöva vänta på att spelsidan ska godkänna överföringarna. Spelar du från ett land där spel kanske inte är lika accepterat så kan du förbli anonym via Bitcoin då de aldrig kopplas till dina egna uppgifter. Du behöver inte heller gå genom någon bank för att betala eller hämta ut din vinst med Bitcoin. De flesta bettingsidor har dessutom väldigt låga avgifter, ibland inga alls när du ska använda dig av Bitcoins. Många bettingsidor erbjuder också bonusar för insättningar med Bitcoins vilket alltid är trevligt!


Så här gör du insättningar och uttag

Det är väldigt enkelt att göra insättningar med Bitcoin. Men det du först måste tänka på är att du måste ha en digital plånbok för att ens kunna använda tjänsten. Ett exempel på en sådan plånbok är Coinbase vilken är en plattform som hjälper dig att handla i kryptovalutor. Så snart du har en registrerad plånbok och köpt dina första Bitcoins så kommer du direkt att kunna göra insättningar. Du väljer Bitcoin som betalmetod hos bettingsidan, anger summa du vill sätta in och godkänner överföringen med din plånboksadress. Pengarna finns direkt redo för Bitcoin betting.

När det kommer till uttag med Bitcoin så kan processen vara något mer svår. Det beror på att inte så många bettingsidor erbjuder uttag med Bitcoin för tillfället. Istället för Bitcoin så kommer du behöva använda dig av andra e-plånböcker eller banköverföring. Vi hoppas att detta kommer att ändras i framtiden.


Hur säkert är det att använda Bitcoin på bettingsidor?

Bitcoin är faktiskt en av de mest säkra betalmetoderna för bettingsidor. Tack vare deras säkerhetssystem och det faktum att du aldrig behöver ange personliga uppgifter eller kontodetaljer så kan du tryggt betta med Bitcoins. Spela anonymt och slipp risken att någon ska komma över dina bankuppgifter.


Så här öppnar du ett konto

För att köpa Bitcoins så kan du antingen använda dig av en handelsplattform eller gå direkt till Bitcoins officiella hemsida. Så här öppnar du ett konto hos Bitcoin: 

  • Gå till Bitcoin.se och välj vilken plånbok du vill använda dig av. Du måste ha en plånbok med en plånboksadress för att kunna köpa Bitcoins.
  • Fyll i summan du vill köpa för och ange din plånboksadress.
  • Legitimera dig med ditt BankID och slutför överföringen med Swish.
  • Köpet kommer ta ca 10 minuter och därefter har du Bitcoins redo för betting.

Avgifter

Idag kommer de allra flesta betalmetoder med avgifter. Avgifterna kan täcka både insättningar, uttag och valutaomvandlingar. Vissa bettingsidor tar också ut avgifter för att kunna erbjuda betalmetoder som Visa och Mastercard. Det är här som Bitcoin sticker ut. Även om det går att finna vissa avgifter kopplade till Bitcoin betting så de vanligtvis väldigt låga. Ibland så tillkommer inga avgifter alls. Det är en stor fördel med Bitcoin och en anledning till varför så många spelare väljer att använda sig av metoden idag.

Bitcoin Betting Tips


Se dessa alternativ till Bitcoin

Bettingsidor som erbjuder Bitcoin erbjuder ofta även andra kryptovalutor. De allra vanligaste kryptovalutorna som du kan betta med idag är Ethereum, Ripple och Litecoin. Det finns bettingsidor som specialiserat sig på dessa valutor eller de sidor som erbjuder alla olika kryptovalutor. Känner du dig fortfarande osäker på om du vill använda krypto för betting så kan du även använda dig av mer klassiska betalmetoder som fungerar på liknande sätt. Vi kan då till exempel tipsa om e-plånböckerna PayPal eller Neteller. Med dem behöver du också öppna en e-plånbok som du kan föra över pengar från och till, precis som om du skulle förvandla dina pengar till Bitcoins.


Bettingsidor med Bitcoin – FAQ

Är det säkert att använda Bitcoin för betting på nätet?

Bitcoin är en väldigt säker betalmetod att använda sig av för betting på nätet. Då du använder dig av en mellanhand, alltså plånboken där du har dina Bitcoins, så behöver du inte ange några personliga uppgifter. Du slipper också fylla i kontonummer eller kortnummer vilket alltid kommer med risk.

Vilka metoder för insättningar och uttag kan jag använda mig av när jag använder Bitcoin?

När du köper dina Bitcoins så använder du dig av Swish och BankID. Hos själva bettingsidan så använder du endast din plånbok där du har dina Bitcoins när du ska göra insättningar. För uttag så finns det vissa bettingsidor som erbjuder Bitcoin som uttagsmetod. I annat fall så måste du plocka ut pengarna med banköverföring eller andra e-plånböcker.

Behöver jag verifiera något när jag använder betalmetoden?

När du öppnar din plånbok och köper Bitcoins så kommer du att behöva verifiera dina uppgifter, men detta sker via ditt BankID. Själva bettingsidan kommer inte att fråga efter dokument när du ska göra uttag. Om Bitcoin inte erbjuds som uttagsmetod och du måste använda dig av en annan metod så kan även bettingsidan efterfråga dokument för att verifiera den nya betalmetoden.

Kommer det att tillkomma några avgifter när jag använder Bitcoin?

Det fina med betalmetoden Bitcoin är att det nästan aldrig tillkommer några avgifter. Skulle det tillkomma avgifter så är de väldigt låga, vilket alltid är trevligt när man ska göra en överföring. Avgifterna kommer att skilja sig mellan olika bettingsidor men räkna endast med en lägre och överkomlig summa.

Vad ska jag göra om min överföring nekas?

Om din överföring med Bitcoin av någon anledning skulle nekas så finns det flera saker att göra. För det första så måste du se till att ha tillräckligt med Bitcoins innan du gör en överföring. Ofta är detta anledningen till varför överföringen nekades. Skulle ditt uttag nekas så kan du också ta kontakt med bettingsidan för att få snabb hjälp. De kan ofta se vad som gick snett på direkten och hjälpa dig vidare.

Hur lång tid kommer det att ta innan min insättning mottas av bettingsidan?

När du gör en insättning med Bitcoin så kommer pengarna att synas på ditt spelkonto på en gång. Du behöver alltså inte vänta med att börja spela. Tänk bara på att du måste ha Bitcoins på din plånbok innan du försöker göra en insättning.

Hur lång tid kommer det att ta innan mitt uttag tas emot av bettingsidan?

Har du vunnit på odds och vill göra ett uttag så kan du begära det i ditt spelkonto. Om bettingsidan erbjuder Bitcoin som uttagsmetod så kommer uttaget att skickas på direkten. Behöver du använda dig av en annan metod så kommer uttaget skickas till betalavdelningen som sedan behandlar uttaget. Detta kan ta upp till 24 timmar.


Bitcoin Betting-Tips

Ta din tid när du väljer den bästa betalmetoden för dig.

Det är viktigt att lägga ner tid på att välja rätt betalmetod när du ska betta på nätet. Precis som när du lägger tid på att välja rätt bettingsida så är det också viktigt att tänka över betalmetoden. Du vill att överföringarna ska gå snabbt och att metoden ska vara säker. Därför är det bra att göra lite research innan du väljer metod. Ett tips är att läsa igenom våra betalguider över de betalmetoder som finns tillgängliga på bettingsidor för att få en klar överblick.

Var beredd på att det kan tillkomma avgifter.

Tyvärr är det så att de flesta betalmetoder och e-plånböcker kommer med avgifter när det handlar om onlineköp. Dessa avgifter skiljer sig beroende mellan de olika metoderna. De finns också vissa metoder som är helt avgiftsfria men det beror på vilken metod du vill använda dig av. Även om det tillkommer avgifter så kan det fortfarande vara värt att använda sig av en sådan metod då de tillför andra fördelar. Läs om avgifterna på bettingsidans betalsida eller kolla igenom våra recensioner och betalguider.

Se till så att din bettingsida erbjuder din valda betalmetod.

Har du bestämt dig för en betalmetod så vill du såklart också att den finns att välja på bettingsidan du ska spela på. Tyvärr så erbjuder inte alla bettingsidor samma betalmetoder så det är bra att kolla igenom utbudet innan du registrerar dig. Du hittar den här informationen på bettingsidans FAQ-del eller så kan du se det i våra recensioner. Våra betalguider som denna visar även på vilka bettingsidor du kan hitta vilka betalmetoder.

Känn till överföringsgränsen för din valda betalmetod.

En annan faktor som man måste känna till är att alla betalmetoder har olika överföringsgränser. Vill du göra mindre insättningar så spelar detta inte så stor roll men det kan vara bra att känna till gränsen när det kommer till uttag. Skulle du vinna stort så vill du ha möjligheten att kunna plocka ut summan, hur stor den är skulle vara. Även den här informationen finns att hämta hos bettingsidan eller här i våra betalguider eller recensioner.