5 vanliga bettingmisstag du ska se till att undvika när du börjar Betta Online

29 SV Misstag Undvika Bettar Featured

De flesta av oss har någon gång testat någon typ av spel; ett lottohjul på ett tivoli, bingo i bingohall eller spel på hästar. Idag finns det oändliga möjligheter när det gäller spel, du kan spela på nästan vad som helst, när som helst. Tillhör du den grupp som spelar någon gång då och då kanske du inte behöver någon speciell plan eller strategi med ditt spelande, då det är bara en rolig sak för stunden. Är du däremot en mer frekvent spelare som vill kunna vinna pengar finns det en del saker att tänka på och göra för att undvika de vanligaste misstagen. Det första som kan vara värt att fundera över är vad du är intresserad av och har kunskap om.

100kr
100 % bonus upp till 100 SEK
Betta här R&V +18
  • Superb kundtjänst
  • Ett brett urval av marknader
  • Många olika betalningsmetoder
100kr
100 % bonus upp till 100 SEK
Betta här R&V +18
  • Superb kundtjänst
  • Ett brett urval av marknader
  • Många olika betalningsmetoder
Bethard Recension
R&V +18: Bonus gäller endast för nya kunder | Regler och villkor gäller | Spela ansvarsfullt

Är fotboll din stora passion är det kanske det du ska spela på, är det hästar är det kanske trav eller galopp? Idag finns mängder av spelformer och odds att välja mellan. Har du redan ett intresse för sporten kanske du redan sitter på en del kunskap och information, annars är det aldrig för sent att lära sig något nytt. Det absolut viktigaste när det gäller vinna pengar på betting är att vara påläst och intresserad av att lära sig mer. Intresse av sannolikhetslära kan också vara en vinnande faktor, då matematiska system ofta förekommer i spelsystemen. Nedan ska vi titta närmare på de vanligaste misstagen spelare gör när de spelar på odds, hur du kan undvika dem och hur du gör för att bli en så vass spelare som möjligt.

De vanligaste bettingmisstagen att unvika

  • Ett vanligt misstag är att bli för känslosam, vilket kan leda till att du går ifrån din ursprungliga plan och spelar på första bästa spel.
  • Ett annat vanligt misstag är att hoppas på den stora jackpotten direkt. Att spela för att bli rik snabbt är ingen bra plan – det är bättre med ett långsiktigt, planerat spelande.

Vanliga misstag vid livebetting och Betting Online

08 SV Betsson Odds

Spela direkt från sitt huvudkonto

Att spela med pengar direkt från det konto där du får in din lön gör att du får dålig överblick över ditt spelande. Det bästa är att ha ett separat konto dit du för över den summa pengar du tänkt att spela för. På så sätt får du mer kontroll över ditt spelande. Det finns då ingen risk att du, utan att märka det, spelar bort mer pengar än du hade tänkt eftersom kontot då är tomt. Det ger också en tydligare bild över dina vinster och förluster, då summorna inte behöver blandas med vardagliga inköp och överföringar. Detta gör det dessutom enklare att se vilka spel som gått bättre och vilka som gått sämre och på så sätt avgöra vilka spel som är värda att fortsätta spela på.

Inte ha någon plan/strategi

Många proffs som tjänar pengar på onlinespel följer en strategi och undviker impulsspel så gott det går. Genom att ha en långsiktig planering kan du utveckla och förbättra ditt spelande. Det är också bra att föra statistik över spelandet för att kunna avgöra vad du är extra bra på, till exempel vissa specifika ligor. Du kan då se vad det är mest lönsamt att spela på för just dig. Ett vanligt misstag är att byta strategi för snabbt, innan man hunnit testa den ordentligt. På så sätt blir det omöjligt att avgöra ifall det var en fungerande strategi eftersom det kan ta en tid innan den visar resultat. Samtidigt är det minst lika viktigt att byta ut strategier som inte ger resultat efter en längre tid för att testa något nytt.

Dålig disciplin

Med dålig disciplin menas att du är inkonsekvent och inte håller dig till sin plan eller strategi. Vikten av att ha en plan för sitt spelande är viktigt och att hålla sig till den kräver att du är disciplinerad och inte spelar på dåliga bet. För att lyckas med betting behövs också engagemang samt att du gör din research och lär dig så mycket du kan om det du vill spela på. Ett misstag som många gör är att de inte utvärderar sitt spelande efter ett tag, vilket gör att du inte vet om det gått bra eller dåligt på just det spelet. Därför är det viktigt att lära sig spelet, hålla sig till sin plan och till sist utvärdera hur det gått.

Spelar trots dåliga odds

Att hålla koll på oddsen är A och O. Oddsen måste vara bättre än turen för att man ska kunna vinna på lång sikt. På tur vinner ju alla lite då och då, men för att kunna tjäna pengar på ditt spelade måste oddsen vara bättre. Det gäller också att ha lite is i magen och inte spela på varje runda trots att du förlorat tidigare rundor. Följ din plan och spela på de du planerat. Låt inte känslan av att försöka ”vinna tillbaka” ta över. Risken är då att du spelar på spel du inte planerat och riskerar att förlora mer. Det här hänger till stor del ihop med disciplinen, genom att ha gjort research och ha kunskap om det du spelar på ökar också chansen till vinst. Läs gärna våra tips om hur du kan få en högre avkastning här.

Orealistiska mål

Spelare med orealistiska mål riskerar att bli besvikna. Genom att ha rimliga förväntningar på ditt spelande och en genomtänkt plan är chansen till att du når dina mål större. Ha orealistiska mål leder ofta till att man tar större risker och riskerar att förlora mer. Som tidigare nämnt att drömmen om jackpotten ofta för bra för att vara sann och det är med lönsamt att tänka mer långsiktigt. Är oddsen höga är chansen att vinna liten vilket i slutändan kommer att leda till förluster för dig. Kom också ihåg att jämföra olika spelbolag, det är inte alltid som spelbolagen har samma odds så kolla alltid var det bästa oddset för dig finns. Dessutom kan det finnas bonus att hämta för dig som är ny.