’Vi förtjänade det’ Aubameyang reagerar på Arsenals seger över Benfica

Pierre Emerick Aubameyang

På en kväll där Arsenal behövde mål klev Pierre-Emerick Aubameyang upp för att göra en sen vinnare mot Benfica i Europa League.
Pierre-Emerick Aubameyang gjorde en avgörande stag för att skicka Arsenal till Europa League runt 16.
Efter att ha tagit tag i öppnaren, befann sig Gunners släpande 2-1 i andra halvlek. Baserat på bort-mål-regeln behövde Arleta och företaget inget annat än en vinst.
Kieran Tierney skickade in ett briljant försök att göra det 2-2 innan Aubameyang förseglade vinnaren för att göra det 3-2 bara några minuter från slutsignalen.
Gabonese framåt fortsätter sin imponerande körning i cup spel för Arsenal. Han har nu gjort ett mål åtminsts. i sju av sina senaste åtta cup framträdanden för Gunners. Det enda spelet han misslyckades med att göra mål var det första steget mot Benfica, där Bukayo Saka gjorde mål för Gunners i ett 1-1 resultat.
Aubameyang säger att hans nerver var lugna och anser att det var en välförtjänt seger för hans sida.
”Solid! Jag måste säga sanningen!” sade han till klubbens officiella hemsida.
”Det var svårt, men i slutet tycker jag att vi förtjänade det eftersom vi visade stor karaktär ikväll, hela laget och killarna som kom in också. De gav så mycket för comeback och vi gjorde det, så vi är så glada!”

”Det är svårt för när du medger en, det är okej, men när du medger en andra, du vet att du måste göra två mål igen, så det är verkligen svårt, men som jag sa, vi visade karaktär och vi höll oss lugna under hela matchen. Vi gjorde i sista minuten och vi är glada.”
”Det kan vara mycket bra [för resten av kampanjen]. Jag tror att under denna svåra säsong, förhoppningsvis detta kommer att ge oss lite hopp, men också ett visst förtroende för framtiden att vi kan göra comebacks så här.”
Med sin senaste stag, Aubameyang är nu upp till 13 mål från 26 totala framträdanden för Arsenal den här säsongen.