Vem vinner Allsvenskan? | Prognoser, nyheter & odds

Allsvenskan är i full gång och eventet börjar närma sig sin 23:e omgång detta år. Från och med den 13:e september har det blivit hög tid för nästa omgång av matcher att börja och först ut var IK Sirius FK – Falkenberg FF. Total spelas 30 omgångar under Allsvenskan varje år och 16 olika lag möter varandra i kampen om att bli svensk mästare. Detta event räknas som det största fotbollseventet i Sverige där landets allra bästa lag möter varandra. Vi kollar närmare på Allsvenskans statistik 2019 och från tidigare år för att kunna ge en bra prognos om vad man ska spela på och vart de bästa oddsen finns.

allsvenskan fotboll prognoser nyheter odds
Vilket lag tar hem segern i Allsvenskan?

En dålig start för populära AIK

Det absolut största fotbollseventet satte igång den 31:a mars tidigare i år där vi fick se duktiga fotbollslag från landet tävla mot varandra. Falkenberg FF inledde turneringen tillsammans med Örebro där Falkenberg FF vann med 1 – 0. Totalt spelades åtta matcher i den första omgången där oväntat nog hjälten AIK hamnade i botten. 0 – 0 slutade matchen mellan AIK och Östersund när den spelades på söndagen och det resultatet gjorde både spelexperter och oddssättare förvånade.

Bäst av alla under den första omgången gick det för Helsingborgs IF som vann med 3 mål över IFK Norrköping FK. Även under omgång två slutade AIK:s match med oavgjort och det var inte förrän i omgången efter det som de kunde ta ut sin revansch. Sedan dess har det gått otroligt mycket bättre för laget, vilket inte varit oväntat för varken online spelare eller oddsajter.

Djurgården triumferar med ny spelare

Djurgården valde tidigare i år att plocka in Emir Kujovic till laget och nyheten om den nykomne strikern slog media med storm. DIF valde i och med Kujovic att fylla på i offensiven och räknar med en riktig anfallskraft från den nya spelaren. Djurgården valde att plocka in den 31 åriga tyska spelaren, född i Montenegro, i sista sekund och verkar tro stenhårt på sitt val då Kujovic skrivit på ett 2.5 årigt kontrakt. Den nye spelaren är ute efter utmaningen och känner sig riktigt välkommen trots sin korta stund i laget.

Just nu gör han sig redo för slutspurten i Allsvenskan där han ska få visa vad han går för. Kujovic har tidigare bott i Sverige och spelat i svenska klubbar och han ser Djurgården som en passande utmaning. Än så länge har Kujovic endast spelat två matcher under Allsvenskan men vi beräknar få se mer action från anfallaren längre fram i matcherna.

Stockholms mest populära lag leder Allsvenskan

football iconStatistiken talar för sig själv – årets matcher leder av Stockholms ärade fotbollslag AIK och Djurgårdens IF. Totalt har 22 matcher spelats under 2019:s svenska fotbollsmästerskap och med den 23:e redo till nästa vecka så går det tydligt att se vilka de ledande lagen är. På första plats med totalt 47 gjorda mål ligger Djurgårdens IF, något som kanske inte förvånar så värst många. Andraplatsen följs tätt efter av AIK med totalt 46 gjorda mål. Tredje platsen intas av Skånes stolthet Malmö FF som totalt har gjort 44 mål under de 22 spelade matcherna.

Egentligen skiljer det inte många mål mellan de första sju lagen, Djurgården ligger med sina 47 mål endast 7 mål före IFK Norrköping som hamnar på sjunde plats. Därefter hamnar Örebro med 28 gjorda mål en bit efter tillsammans med de övriga lagen i Allsvenskan. Sist ligger just nu GIF Sundsvall med totalt 12 gjorda mål under dessa 22 matcher.

Tidigare vinnare i Allsvenskan

Även om Stockholms fotbollslag leder turneringen just nu så talar de tidigare resultaten för ett annat slutresultat. AIK tog hem vinsten under 2018 men under tidigare år så har vinnarna kommit från klubbar mer söderut i landet.

2010 – Malmö FF2013 – Malmö FF2016 – Malmö FF
2011 – Helsingborgs IF2014 – Malmö FF2017 – Malmö FF
2012 – IF Elfsborg2015 – IFK Norrköping2018 – AIK

Malmö FF ligger just nu på plats tre i topplistan men vi har fortfarande 7 spelomgångar kvar innan något slutresultat kan avgöras. Läs vidare för att se hur oddsen 2019 ser ut för de olika lagen, till skillnad från tidigare statistik så verkar Djurgården hamna högt upp på listan över potentiella vinnare.

Speltips innan du bettar på ditt favoritlag

Som fotbollsfan vill man gärna vara lojal till sitt lag och hur bra eller dåliga de än må vara i praktiken så vill man endast se dem vinna. Allsvenskan är Sveriges största fotbollsturnering och varje år hoppas fotbollsälskare runt om i världen på att deras lag ska bli landets mästare. Ibland behöver man dock vara realistisk och bara för att det är ditt lag så betyder det inte att det är det  bästa laget. Ett av våra bästa oddstips är därför att inte gå på känsla när det kommer till fotbollsodds utan att gå efter prognoser, statistik och tips från experter. Vill du betta på Allsvenskan så råder vi dig att kolla på statistik från tidigare år och basera dig en opartisk uppfattning efter det – tidigare resultat kan berätta mycket om slutresultaten för detta år! Ett annat tips är att hålla sig påläst om de olika lagen och vilka spelare de satsar på; Djurgårdens satsning på Kujovic visar till exempel på att de arbetat fram ett riktigt starkt anfall för i år.

Prognoser och odds på Allsvenskan

Allsvenskan är ett sådant där event där allting kan hända. Det är svårt att förutse resultaten i en sådan här stor fotbollsturnering och även om man kan få en idé av hur det hela slutar genom att kolla på resultaten så brukar det i slutändan alltid ske något oväntat. Det vi däremot brukar veta från starten är vilka lag som hamnar i topp fem och har stor chans att vinna förstapriset. Vill du spela på Allsvenskan så kan vi tipsa dig om att kolla in lagen AIK, Djurgårdens IF, Malmö FF, Hammarby IF och IFK Göteborg. Så här ser också oddsen ut hos speljätten Betsson där du kan spela på vinnarna i Allsvenskan:

Djurgårdens IF - 2.25BK Häcken - 17.00IFK Göteborg - 220.00
Malmö FF - 3.50Hammarby IF - 45.00Elfsborg IF - 1,000.00
AIK - 4.30IFK Norrköping - 75.00Örebro SK - 1,250.00
Östersunds FK - 2,550.00

Djurgården, Malmö FF och AIk går hem som säkra val där du fortfarande kan vinna pengar men inte mer än fyrdubbla insatsen. Känner du dig modig och tror på en förändring så väntar Östersunds FK med en rejäl vinst – men det är inget som vi rekommenderar ur en statistiskt synvinkel. Klicka dig vidare till Betssons odds och live odds för att spela på de matcher ur Allsvenskan som du tror starkast på.

100kr
Välkomstbonus
Besök UniBet T&C Apply 18
  • 10 000 sportevenemang via appen
  • Avgiftsfria betalningsmetoder
  • Erbjuder livebetting
90 Utbetalningskvot
100kr Välkomstbonus
Besök UniBet T&C Apply 18
  • 10 000 sportevenemang via appen
  • Avgiftsfria betalningsmetoder
  • Erbjuder livebetting
UniBet recension
T&C Apply 18: Bonus gäller endast för nya kunder | Regler och villkor gäller | Spela ansvarsfullt