Vem kan ersätta Koeman som Barcelonas huvudtränare?

Ronald Koeman
Ronald Koeman

Ronald Koeman

Med tanke på den dåliga körningen av fixturer för Barcelona, kommer styrelsen att behöva leta efter potentiella ersättare för huvudtränare Ronald Koeman.
Eftersom Ronald Koeman fortfarande är intakt som Barcelonachef har rykten om hans ersättare torterat ”kularna” runt om i världen. Om sanningen ska fram cirkulerar rapporter om hans potentiella efterträdare, särskilt i Spanien. Och varför inte? Om vi tittar på Barcas statistiska data har Koeman varit underpresterande. Om det inte vore för klubbens förnedrande ekonomiska situation kunde den holländska chefen ha fått sparken nu.

Trots Clasico-skam på Camp Nou har Koeman fortfarande sitt jobb på grund av stödet från Barca-kommittén. Med detta sagt är det bara en tidsfråga och vi kommer att få bevittna att 58-åringen ersätts. Vissa rapporter visade att AFC Ajax manager Erik tio Hag var en högsta prioritet för Barcelona för nästa säsong, som Koeman kommer att få slut på kontrakt. Men det verkar som om fokus har skiftat mot ett mer bekant ansikte för Barca fans.

Det blir legenden själv!

Enligt AS Diario, den katalanska klubben kommer att försöka underteckna Xavi som ett alternativ för Ronald Koeman i framtiden. Blaugrana-ikonen har gått ganska bra för sig själv på Al Sadd i Qatar, efter att ha vunnit sju troféer redan. På tisdag märkte mittfältaren sin 100:e keps för Qatari-klubben mot Umm Salal och vann matchen med 3-1. Det är inte förvånande alls att spanjoren helt har förvandlat det arabiska laget med Barcas spelstil.

Tidigare hade Xavi problem med Barcelonaklubbens president Joan Laporta. Men saker har lugnat sig mellan dem två. Under flera intervjuer har dessutom den legendariska playmakern erkänt att han vill återvända till Camp Nou en dag eller den andra. Under Koeman kämpar Barca redan när de står nionde i den inhemska ligan. Dessutom ger Champions League-utsikterna inga positiva resultat. Om saker och ting blir drastiskt negativa under de kommande veckorna måste styrelsen fatta ett beslut.