Våra bästa tips för att bli framgångsrik inom Livebetting

Vill du lyckas med live betting? För dig som är helt ny på området, kommer vi i den här artikeln att gå igenom det mest väsentliga inom live betting och hur du kan lyckas med det. Till att börja med – vad är livebetting? Det är helt enkelt att du bettar under matchens gång. Till exempel kan du i en fotbollsmatch satsa på hur många mål eller hörnor det blir i matchen. Tittar du på tennis, kan du betta på vem som vinner nästa poäng eller game. Det finns många olika sorters bets inom många olika sporter.
bli framgångsrik inom livebetting

Lär dig det mest väsentliga innan du börjar livebetta

Om du tycker att livebetting verkar spännande, börja först med att ta reda på så mycket fakta som möjligt om en viss sport. Det är klokt att fokusera på en sport i taget, för att på så sätt bli riktigt kunnig. Kan du mycket om en viss sport, är det till en stor fördel, eftersom du kan läsa spelet utifrån din kunskap, och kan därmed lättare bedöma matchens utgång.

100kr
100 % bonus upp till 100 SEK
Betta här R&V +18
  • 10 000 sportevenemang via appen
  • Avgiftsfria betalningsmetoder
  • Erbjuder livebetting
100kr
100 % bonus upp till 100 SEK
Betta här R&V +18
  • 10 000 sportevenemang via appen
  • Avgiftsfria betalningsmetoder
  • Erbjuder livebetting
UniBet Recension
R&V +18: Bonus gäller endast för nya kunder | Regler och villkor gäller | Spela ansvarsfullt

Inom livebetting talar man om singelspel och kombinationsspel. Det första innebär att du lägger ett bet på en enda match, vilket kan vara smart att göra i början. I det andra alternativet bettar du på flera matcher samtidigt. Oddsen i varje match multipliceras med varandra, och summan blir din totala vinst. Kombinationsspel är en utmaning som först och främst rekommenderas till den erfarne – det är ett spännande sätt att spela på och kan också vara det mest lönsamma. Hur går själva bettingen till? Hur satsar du? Spelar du online loggar du in på din bettingsida och får upp en lista på vilka odds som för tillfället erbjuds. Där finns information om vilka former av bets du kan satsa på och hur mycket pengar du kan vinna.

live iconLåt säga att du tittar på amerikansk fotboll och bettet handlar om att motståndarlaget tar bollen. Du satsar 100 kronor och ser att du kan vinna 750 kronor. Eftersom livebetting kan vara ett roligt sätt att spela på, kan det hända att känslorna tar över – att du tar instinktiva beslut och satsar mer än du borde. Smartast är att hitta lägre bets, som istället ger dig två gånger pengarna. Kanske inte lika spännande, men i längden kan det göra dig till en vinnare. Något som är viktigt är att hitta rätt bettingsida. Först och främst ska du tänka på mobilkompabiliteten. Kan du livebetta smidigt via mobilen? Du kanske inte sitter hemma vid en dator och tittar. Istället vill du kolla på matchen med kompisar, hemma hos dem, i en sportbar, eller rentav på arenan där matchen pågår. Därför måste sidan fungera snabbt och problemfritt.

Du kan också titta på bettingsidans oddsbonusar, till exempel bore draw bonusar och odds boost bonusar. Titta också på om spelbolaget har funktionen cash-out. Detta innebär att du i förväg kan stänga ett spel, ”casha hem” pengarna, så du inte riskerar att förlora dem. Titta också efter bettingsidor som erbjuder inloggning med BankID, vilket gör spelandet både snabbare och smidigare. Då kan du snabbt välja vilken bettingsida du vill, utan att lägga tid på att registrera nya konton.

Undersök benägenheter

Innan matchen försöker du till exempel ha koll på spelarnas och lagets form, vem som är domare och vad det blir för väder. Med livebetting så spelar den faktan ingen roll, eftersom oddset påverkas direkt, och en match kan svänga snabbt. Därför är det bra att ha så mycket kunskap om sporten som möjligt. Många spelbolag erbjuder ingående matchstatistik under matchens gång. I till exempel en fotbollsmatch kan du få statistik om antal anfall, skott på mål och hörnor.

36 SV Understok Benagenheter

Men i slutändan är det du som fattar besluten, och det går inte att analysera för länge, utan det handlar om att ta snabba beslut. Om det blir straff i en fotbollsmatch handlar det om sekunder! Men som sagt, risken finns att du ta impulsiva beslut istället för lite mer genomtänkta. Så för att kunna lägga en grund till en så bra betting som möjligt, är det viktigt att du följer matchen noggrant, och då ser du också de benägenheter som sker under matchens gång.

Den sista kvarten av matchen

De sista 15 minuterna av matchen kan det hända mycket. Laget som ligger under försöker med alla medel att komma ifatt, eller till och med vinna matchen. Det ledande laget gör allt för att behålla sin ställning. Oddsen är bättre mot slutet. Satsar du på laget som ligger under, är chansen större att du vinner mer, men du kan också satsa på att det inte blir något mål, och ändå få en bra vinst. I slutet av matchen har du också samlat på dig en mängd information om laget och spelarna, och kan utgå från det när du bettar.

Livebetting under live streaming

Fördelarna med livebetting är att det är lättare att skapa en matchbild. Före matchen finns det en viss information om spelarnas och lagets form, men det är inte förrän matchen kommer igång som du kan se hur deras form verkligen är. I en fotbollsmatch kan det hända att en nyckelspelare skadar sig och att en så kallad underdog kliver fram och gör mål. I det läget, har du möjlighet att förutspå matchens gång, vilket du aldrig hade kunnat göra innan matchen. Med hjälp av eventuell matchstatistik, och bra kunskaper om sporten, kommer du kunna göra flera bra bets.

 Sammanfattning

Sammanfattningsvis kan man säga att för att bli framgångsrik i betting, så ska du lära dig allt du kan om sporten, du ska vara koncentrerad när du tittar på matchen, hitta en bettingsida med stabil mobilkompabilitet och slutligen skaffa förmågan att både analysera och ta snabba beslut.