Tottenham uppmanas att sälja Lloris efter blunder mot Everton

Tottenham goalkeeper Hugo Lloris

Tottenham kapten och målvakt Hugo Lloris har kommit under granskning och kritik efter att han svikit sin sida mot Everton. Spurs kan ha sett den bättre sidan tidigt, men en rad defensiva misstag kostade dem spelet. Målvakt Hugo Lloris hade skulden för att ta in ett viktigt ögonblick som fortsatte att definiera spelet.

Fransmannen var misstänkt för Evertons kvittering. En målvakt av hans kvalitet borde lätt ha sparat Calvert-Lewins arbete.

Målet sporrade Everton till en magisk sju minuter där de gjorde mål och tog en 3-1 ledning in i halvtid. Mål från båda ändarna i snabb följd såg en 4-4 poänglinje innan Bernard avgjorde saker med en 97 minuters vinnare.

Medan Lloris var inte den enda Spurs spelare att göra ett fel, spelet kunde ha sett ett annat resultat hade Tottenham gick in i pausen med en ledning.

Trevor Sinclair har nu beskrivit Spurs mannen som en ”svag länk”.

” Det ser ut som om det har gått rakt igenom honom”, sa Sinclair till TalkSport.

”Det är en bra strejk, Calvert-Lewin har slagit bra, men det är salladshleder från Lloris.”

”Han måste hålla bollen borta. Starkare handleder, vara lite modigare, sätt din kropp på spel — ta den i ansiktet om du måste!”

”Han såg inte bekväm ut när han försökte rädda det.”

”Jag menar, hans lagkamrater… speciellt hans försvarare som kämpar med näbbar och spik för att hålla bollen borta från nätet, de tittar på skottet som går rakt igenom din målvakt…”

”Du måste tänka: ”Vad är poängen?” Riktigt fattig, det, från Hugo Lloris.”

Tidigare Chelsea försvarare Jason Cundy tillade: ”Lloris har fått gå vidare”

”Jag vill inte peka fingret i bara en riktning, för om du medger fem finns det en hel del skuld där och du försvarar som en enhet. Men jag måste säga, några av målen Lloris släppte in ikväll… Han är en svag länk.”

”Calvert-Lewins mål var pinsamt och jag tror inte att han fyller Tottenhams försvar med tillförsikt.”

”Han släppte in Everton i spelet igen. Titta på några av de bästa målvakterna i det här landet, Alisson i Liverpool och Ederson på Man City, det händer inte, eller så händer det sällan, men med Lloris har jag sett det för många gånger.”

” Jag känner verkligen att om Tottenham ska röra sig i rätt riktning behöver de en uppgradering.”