Topp 3 Jules Kounde alternativ Chelsea kunde överväga i januari

Jules Kounde
Jules Kounde

Jules Kounde

Efter att inte underteckna Jules Kounde från Sevilla, låt oss kolla tre alternativ Chelsea kunde driva i januari överföringsfönstret.
Chelsea avslutade sin sommartransferverksamhet på tisdagen genom att underteckna Saul Niguez på lån från Atletico Madrid.

Den spanska mittfältaren blev klubbens tredje signering efter Romelu Lukaku och Marcus Bettinelli. Trion kostade sammanlagt 120 miljoner euro. Därför kommer Chelsea hoppas att de kan hjälpa dem att utmana alla stora utmärkelser den här säsongen, inklusive Premier League och Champions League.

Men en stor signatur som gled ur deras grepp var Jules Kounde. Den franska försvararen var ett toppmål, men Chelsea och Sevilla kunde inte nå ett överföringsavtal. Hur detta kommer att påverka dem framåt är oklart, särskilt som Blues redan har sålt Kurt Zouma till West Ham.

Trevoh Chalobah kan hjälpa till att fylla tomrummet, men Tuchel vill fortfarande ha en annan försvarare. Här är tre Kounde-alternativ som Blues-chefen kan rikta in sig på i januari.

Kalidou Koulibaly — Napoli

Kalidou Koulibaly är klassad som en av Europas bästa centrala försvarare och är på sin topp. 30-åringen har imponerat i Serie A med sin atletik, aggression och förmåga att spela utanför försvaret. Han har regelbundet kopplats till ett drag från Napoli, så varför inte Chelsea?

Senegal International skulle åtminstone kunna fungera som en idealisk kortsiktig lösning för de europeiska mästarna.

Niklas Sule — Bayern München

Dayot Ucamecanos sommarankomst till Bayern München underblåste initialt tvivel över Niklas Sule. Men medan tysken har förblivit en stamkund under Julian Nagelsmann, löper hans kontrakt fortfarande ut nästa sommar. Chelsea kunde därför underteckna honom på ett avtal före avtal i januari för en fri överföring i juli 2022.

The Blues var ovilliga att spendera stort på Sule i sommar, men om de inte kan skriva på Kounde, skulle han inte vara ett dåligt alternativ — särskilt gratis.

Pau Torres — Villarreal

24-åringen spelade en viktig roll i Villarreals körning till Europa League ära förra säsongen, klubbens första stora europeiska trofé. Han hjälpte också Yellow Submarines till 1-1 dragning efter extra tid i UEFA Super Cup, som Blues slutligen vann i straffar.

Pau Torres uppgång i spansk fotboll har varit imponerande, inte minst genom hans konsekventa uppvisningar. Faktum är att försvararen spelade i den andra divisionen bara för två år sedan. Ändå har han blivit en hög närvaro i försvaret, med utmärkt passerande förmåga och ett gott öga för bollen. Både Manchester United och Real Madrid har uttryckt intresse för det förflutna.