Solskjaer tar upp sin framtid som Manchester United-chef

Ole Solskjaer
Ole Solskjaer

Ole Solskjaer

Red Devils drabbades av en av de mörkaste dagarna i sin historia mot Liverpool och lämnade Ole Gunnar Solskjaer under ännu mer press.
Ole Gunnar Solskjaer säger att han har kommit för långt för att ge upp trots att han lider sin mörkaste dag som Manchester United-chef.

Norskan kunde bara titta på i skräck när Liverpool slog sin sida 5-0 på Old Trafford. Mohamed Salah säckade ett hat-trick i spelet, medan Naby Keita och Diogo Jota också var på mål. Det var Uniteds värsta hemmalag mot sina rivaler sedan oktober 1895 — där de förlorade 7-1 — och lämnade sina Premier League-titelhopp i spillror.

Faktum är att Red Devils har förlorat fem av sina senaste nio matcher i alla tävlingar.

Och med tränare som Antonio Conte och Zinedine Zidane tillgängliga, trycket är montering för Solskjaer.

”Jag har kommit för långt för att ge upp. Jag är inte byggd på det sättet”, berättade han för BBC om sin framtid.

” Känslan vi har haft är att vi kom dit vi ville vara, men de senaste veckorna har resultaten inte kommit och vi har träffat en tegelvägg. Vi har medgett alltför många enkla mål, och det är en angelägenhet.

”Det här är det lägsta jag har varit men jag tar på mig ansvaret, det är mitt och mitt framåtskrider.”

Solskjaer tillade senare: ”Jag tror på mig själv. Jag tror att jag kommer nära vad jag vill med klubben. Resultaten på sistone har inte varit bra nog. Upp med händerna, det väcker tvivel i någons sinne, men jag måste hålla mig stark och jag tror på vad vi har gjort.”

United, som är på sjunde plats i Premier League, återgå till handling nästa lördag för en resa till Tottenham.