Solskjaer försvarar Van de Beek efter West Ham display

Ole Gunnar Solskjaer
Ole Gunnar Solskjaer

Ole Gunnar Solskjaer | Cosmin Iftode (Stockfoto-Nummer: 1425456662)

Ole Solskjaer har hoppat i försvar av Donny Van de Beek efter mittfältarens underväldigande prestanda mot West Ham. Ole Solskjaer säger Van de Beek hade en snygg display mot West Ham och gjorde sitt jobb precis som förväntat.

Holländaren fick en sällsynt start på mittfältet där United tar sig an Hammers i FA-cupen. Det krävdes en vinnare från McTominay för att få en kvartsfinalplats för Red Devils.

Van de Beek ersattes så småningom av en vilad Bruno Fernandes efter 73 minuter, efter en bristfällig display på mittfältet.

Mark Hughes var bland de många som kritiserade den tidigare Ajax stjärnan, säger att han behöver visa mer hittills.

”Du känner bara… det ser ut som om de inte litar på honom med bollen än”, berättade Hughes TalkSport om Van de Beek.

” Jag har inte sett så mycket rörelse, jag har inte sett små rörelser att komma i fickor av rymden, även om du misstänker att det är spelaren han är och det är de områden han vill arbeta i.”

”Han har varit en besvikelse igen. Han spelar för Manchester United, en stor klubb, han måste visa mer än han visar för tillfället.”

Solskjaer höll inte med kommentarerna ovan och insisterar Van de Beek gjorde precis vad han ombads att göra.

”Jag tyckte i första halvlek att vi och Donny spelade riktigt bra.”

” Vi skapade utrymmen och han var en del av det. Han gjorde sitt jobb snyggt och snyggt, hade en halv chans. Under andra halvlek föll hela teamet lite av och vi ville bara göra några ändringar.”