Ronaldo är lika med ett Iker Casillas all-time Champions League-rekord

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo

När han gick in i planen mot Young Boys motsvarade Cristiano Ronaldo ett av Iker Casillas all-time Champions League-rekord.
Ronaldo behövde bara komma på planen i kväll mot Young Boys för att matcha Iker Casillas all-time Champions League-rekord. Innan idag höll den legendariska spanska målvakten rekordet över de flesta kepsar i den kontinentala turneringen. Idag motsvarade Ronaldo denna rekord och behöver bara ytterligare ett spel för att bryta det. Det här är vad Manchester Uniteds hemsida publicerades före matchen: ”Manchester United framåt Cristiano Ronaldo kommer att motsvara rekordet för det högsta antalet framträdanden som gjorts i Champions League, när han spelar mot Young Boys i kväll.

” Efter att ha fått sitt namn i Ole Gunnar Solskjaers start XI för kvällens match i Schweiz (17:45 BST), kommer Ronaldo att spela sin 177:e och rekordbindning i den europeiska klubbfotbollens elittävling. Talet, som utesluter våra nummer 7: s fyra matcher som spelas i kvalomgångar, ser honom gå i nivå med nuvarande rekordhållare och trefaldig turneringsvinnare Iker Casillas. Den tidigare målvakten Real Madrid och Porto har gått i pension sedan sätta ribban på 177 under den portugisiska sidans 4-1 hemmalag till Liverpool i kvartsfinalen i tävlingen 2018/19, och det råder ingen tvekan om att Ronaldo kommer att ha ett öga på att överträffa sin tidigare lagkamrats historiska prestation i vår andra gruppmatcher att komma!”

Ronaldos Champions League-skivor är legendariska.

När det gäller UEFA Champions League är Cristiano Ronaldo den överlägset viktigaste spelaren i tävlingen. Han gjorde just sitt 136:e mål i turneringen och har 42 assist hittills. Cristiano är långt ovanför Lionel Messi i båda kategorierna och han är skyldig att avsluta före den argentinska stjärnan. Ole Gunnar Solskjaer kunde ha fattat beslutet att placera Ronaldo som yttern men han bestämde sig för att inte slösa någon tid.

Han vet att den portugisiska stjärnan utför i full utsträckning av sina färdigheter när han spelar inuti lådan. Om han fortsätter att spela i denna takt, kanske Ronaldo tittar på en mycket produktiv säsong när han återvänder till Red Devils. Vi kan enkelt förutsäga Ronaldo kommer sannolikt att nå 150 Champions League-mål innan han bestämmer sig för att hänga upp sina stövlar på högsta nivå. Det är ett fantastiskt ögonblick för Cristiano att återvända till Manchester United och bevisa för världen att han fortfarande är en av de bästa.