” Nästan bortom reparationen’ — Donovan reagerar på McKennies COVID suspension

McKennie
McKennie

McKennie

USMNT legenden Landon Donovan är ’otroligt besvikelse’ i Weston McKennie efter mittfältarens COVID-19 fjädring från landslaget.
Weston McKennies avstängning lämnar honom på en plats ”nästan bortom reparation” i USA mäns landslag, säger Landon Donovan.

Den 23-årige missade söndagens 1-1 dragning med Kanada i ett VM-kval på grund av en avstängning för brott mot lagets COVID-19-protokoll. Den amerikanska fotbollsförbundet förlängde förbudet på måndag, härskande McKennie från Honduras match denna vecka. Därför kommer han i stället att rapportera tillbaka till Juventus i Italien.

Hela historien om hur McKennie bröt mot lagreglerna har ännu inte kommit ut, även om Donovan påstår sig veta vad som hände.

Donovan talade på Futbol med Grant Wahl podcast: ”Jag ska bara säga att jag är införstådd med vad som hände. Jag tänker inte tillkännage det offentligt. Jag vill bara säga att jag är otroligt besviken på Weston, otroligt besviken. Jag förstår att vara på Juventus under en lång klubbsäsong, att du sitter hemma i månader, månader och månader och vill ha folk över. Är det smartaste att göra? Nej, men jag fattar.

”Det här är en vecka av ditt liv med tre massiva spel, inte bara för dig själv utan för dina lagkamrater och för ditt land att gå till VM och nivån av själviskhet i det ögonblicket är bortom mig. Ärligt talat är det bortom mig.

”Jag har gjort många dumma misstag i mitt liv, jag fattar. Jag är inte här för att vara rättfärdig, och han är ung, ja, men han är gammal nog att förstå att du inte gör det här. Du behöver inte utsätta dig själv i den här situationen och ännu värre, sätta ditt team i den situationen.

”Skulle de ha vunnit matchen om han var ute på planen igår? Jag vet inte, men deras chanser ökade mycket, jag lovar. Om han var på planen, då deras chanser att vinna eller få en poäng mot Honduras gå upp ett ton på onsdag om han är med i laguppställningen.”

Donovan tillade: ”Jag är bara riktigt besviken på honom. Det betyder inte att du avfärdar honom och han är en hemsk människa. Han måste lära sig av det här, men det kan aldrig hända igen.

” Det är nästan omöjligt att reparera och han har mycket arbete att göra med sina lagkamrater för att se till att han aldrig gör något sådant igen eftersom du förlorar förtroendet för dina lagkamrater. Det här är deras levebröd. De här killarna vill gå på VM. Christian [Pulisic] vet hur det känns att sitta på planen i Trinidad och gråta för att han inte gick till VM, och du kan inte sätta ditt lag i den situationen.”

San Jose jordbävningar mittfältare Jackson Yueill kommer att ersätta McKennie i laget.