Koulibaly medger fråga som ledde till Napoli Europa League nederlag

Kalidou Koulibaly
Kalidou Koulibaly

Kalidou Koulibaly

Senegalesiska försvarare förklarade en nyckelfaktor som ledde till att Napoli förlorade 3-2 till Spartak Moskva i en Europa League-fixtur hemma.
Kalidou Koulibaly har erkänt de flesta av Napoli spelarna hade sitt fokus på resan till Fiorentina på söndag efter att ha lidit nederlag i Europa League.

Serie A ledare förlorade 3-2 på Stadio Diego Armando Maradona på torsdag kväll. Elif Elmas första minuten mål gav dem en drömstart tills Mario Ruis röda kort före pausen. Uppsägningen ändrade matchen och tände en comeback från Spartak Moskva.

Quincy Promes, Mikhail Ignatov och Maximiliano Caufriez gjorde alla mål för att ge den ryska sidan en tvåmålsledning. Victor Osimhen drog en tillbaka för en 10-man Napoli i skada tid, men det var för sent.

Nederlaget var Napoli första av säsongen och brist på koncentration var en nyckelfaktor bakom det.

”Det var en spänd final eftersom deras biträdande chef lindade upp oss under pausen”, berättade Koulibaly för Sky Sport Italia.

”Jag vill inte leta efter några ursäkter, vi kunde ha gjort mycket bättre. Vi förlorade matchen och har mycket att lära. Det krävs mycket arbete för att vinna varenda match.

”Det är besvikelse och ånger, men vi måste ta det en match i taget. Jag tror att vi redan tänkte på söndagens match med Fiorentina och det var ett misstag. Om vi leker med våra sinnen någon annanstans, kommer vi att kämpa.

”Den här matchen lärde mig en hel del, även på en personlig nivå. Tränaren [Luciano Spalletti] var mycket besviken; han berättade innan matchen hur vi skulle närma oss det. Från och med i morgon [fredag] måste vi hitta rätt fokus för ett svårt test mot Fiorentina.”