Koeman gör trotsiga Barcelona anspråk efter Real Madrid nederlag

Ronald Koeman

Det finns en femgradig klyfta mellan de två gamla rivalerna, och de katalanska jättarna är nu långt ifrån takten tidigt i titeltävlingen.
FC Barcelona kan ha förlorat Real Madrid, men det betyder inte att de är ”sämre” än sina ärkerivaler”, insisterar Ronald Koeman.

Barcelona hittades på fel ände av 2-1 scoreline i slutet av söndagens El Clasico på Camp Nou.

Besökarna lärde värdarna, som kontrollerade bollen mer och skapade fler målskyttemöjligheter, att motattack kan vara katastrofala som Los Blancos gjorde båda målen på pausen.

”Jag förstår folkets frustration, men idag har vi visat att vi inte är sämre än Real Madrid”, sade Koeman vid sin presskonferens efter matchen (via Marca).

” Om vi hade gjort det 1-0 och inte medgav istället, skulle allt ha förändrats.

”Det är sant att vi var bra i första halvlek och vi kontrollerade spelet väl. Vi hade en fantastisk möjlighet att ta ledningen. Men under andra halvåret har de gjort sin del och försvarat väl, och vi har inte kunnat skapa fara.

”Vi är besvikna över resultatet men inte över vad vi har gjort som ett team.”