Kabak glad över ”special” första seger och nollan för Liverpool

liverpool

Liverpool

Liverpools försvarare Ozan Kabak satte in en säker prestation när Reds återvände till vinnande sätt med en 2-0 seger över RB Leipzig.
Ozan Kabak säger Liverpools 2-0 seger över Leipzig på tisdag kväll var särskilt speciellt för honom.

Mål från Mohamed Salah och Sadio Mane inom fem minuter såg Reds tillbaka till vinnande sätt efter en trespelsförlust.

Den turkiska försvararen var en av Liverpools bästa artister när den lånade Schalke försvarare spelade tillsammans med Jordan Henderson i försvar.

I ett spel som allmänt förväntas orsaka problem för Liverpool, höll de sina tyska motståndare i schack med ett nollblad att gå med.

Kabak kämpade i helgen mot Leicester City och det var viktigt att se 20-åringen reagera med den typen av prestation.

Mohamed Salah kan ha hävdat den officiella Mannen of the Match Award, men det var försvararen som vann online-versionen.

När jag talade efter matchen sa Kabak till klubbens hemsida: ”Det var så speciellt för mig eftersom det här var mitt första nollblad och min första seger i den här tröjan.”

”Jag är en ny spelare, jag är en ung spelare och det finns många stjärnor här. Jag behöver lite tid för att anpassa mig här och med tiden blir jag bättre tror jag.

” Jag tycker att vi spelade mycket bra och vi gav allt på planen. Vi vann alla utmaningar på mittfältet och jag tycker att vi förtjänade att vinna och jag är så glad.

” Leipzig är ett riktigt bra lag och tvåa i Bundesliga-bordet, men jag tror att vi kontrollerade spelet mycket bra.

”Första halvlek hade vi många bra möjligheter och andra halvlek gjorde vi på grund av deras misstag — men vi hade redan det under kontroll.

”Jag tycker att det var ett riktigt imponerande spel från oss.”

Kabak är också hoppfull att segern kan inspirera dem tillbaka att bilda sig i Premier League.

Han tillade: ”De senaste tre matcherna vi förlorade i Premier League men vi spelade mycket bra tycker jag. Det är fotboll — ibland kan man spela bra men förlora.
”Jag hoppas att om vi fortsätter att spela så här ikväll kommer vi att vinna nästa Premier League-match.”