Jack Wilshere svarar på Artetas Arsenal-erbjudande

Jack Wilshere
Jack Wilshere

Jack Wilshere

Efter Mikel Artetas generösa Arsenal-inbjudan har Jack Wilshere bekräftat att han planerar att hålla samtal med sin tidigare klubb snart.
Jack Wilshere planerar att hålla samtal med Arsenal ”de närmaste dagarna” efter att Mikel Arteta berättade för honom att dörren alltid är öppen hos Emirates.

Vid 29, en ålder där de flesta fotbollsspelare är på sin topp, är Wilshere utan klubb. Mittfältaren lämnade Bournemouth på sommaren när hans kontrakt löpt ut, och han har kämpat för att hitta en ny arbetsgivare. Han har mestadels tränat på egen hand för att hålla sig i form, även om han kortfattat tränade med Serie B sida Como.

Tyvärr meddelade den italienska andra divisionen att Wilshere inte kunde registrera sig för att spela professionellt i Italien på grund av sitt pass utanför EU.

Artetas inbjudan

Efter att ha fått kännedom om Wilsheres motgångar, bjöd Arteta in sin tidigare lagkamrat att träna med Arsenal så att han kunde fortsätta arbeta med sin kondition.

” Han är någon som jag vet vem jag delade omklädningsrummet med, någon som är så älskad runt klubben med varje person här och våra dörrar är alltid öppna”, sa Gunners chef förra veckan.

Wilsheres svar på erbjudandet

Den tidigare England International, som erkände att ångra sin Arsenal exit 2018, berättade Sky Sports: ”Jag tillbringade större delen av mitt liv i den klubben, jag gav mycket till den klubben.

” Att höra föreståndaren — som jag spelade med, som jag hade en bra relation med, jag gillade verkligen att leka med honom, dela omklädningsrummet med honom — att höra honom komma ut och säga att dörren alltid är öppen är trevligt.”

” Det kan bara hjälpa mig”, tillade Wilshere.

”Att vara med bra spelare, träna med spelare i världsklass och att vara i en lagmiljö är något jag är intresserad av. Jag är säker på att jag kommer att ha en konversation med någon på klubben de närmaste dagarna.”