Hur ser prognosen ut i Europa League? | Nyheter & odds

UEFA europa league malmo ff

Fotbollsälskare från runt om i världen har varje år något otroligt spännande att se fram emot: UEFA Europa League. Det här är den största fotbollsturneringen i Europa efter UEFA Champions League och det är inte konstigt att en turnering med lag från så många olika länder tar allt fokus under fotbollssäsongen. 

UEFA europa league malmo ff

2018/19 UEFA Europa League – Mateo Kovacic och Arnor Ingvi Traustason matchen mellan Chelsea FC and Malmo FF.

Kvalomgångarna och Playoff är avklarade och nu väntar gruppspelen följt av finalerna. Detta innebär att det är en alldeles perfekt tid att spela på det lag som du tror kommer att vinna. Kanske vinner även du en summa pengar samtidigt som ditt lag vinner turneringen? Läs vidare för att ta reda på mer om vad som kommer ske härnäst i Europa League och vart du hittar de bästa oddsen.

100kr
100 % bonus upp till 100 SEK
Betta här R&V +18
  • 10 000 sportevenemang via appen
  • Avgiftsfria betalningsmetoder
  • Erbjuder livebetting
100kr
100 % bonus upp till 100 SEK
Betta här R&V +18
  • 10 000 sportevenemang via appen
  • Avgiftsfria betalningsmetoder
  • Erbjuder livebetting
UniBet Recension
R&V +18: Bonus gäller endast för nya kunder | Regler och villkor gäller | Spela ansvarsfullt

UEFA Europa League – Vilka ska spela?

Den 19:e september har det blivit dags för det första gruppspelet. Sverige representeras av Malmö som ligger i grupp B. Under hösten kommer gruppspelen att spelas med cirka två veckors mellanrum fram tills den 12:e december. Så här ser de matcher ut som Sverige kommer att spela i: 

19 sep 18.55 Dynamo Kiev - Malmö
3 okt21.00 Malmö - FC København
24 okt 21.00 Malmö - FC Lugano
7 nov18.55 Lugano FC - Malmö
28 nov
21.00Malmö - Dynamo Kiev
12 dec 18.55 FC København - Malmö

Från andra europeiska länder hittar vi populära lag som Sevilla, Manchester United, Porto och Arsenal. Sevilla har vunnit turneringen 5 gånger och ligger alltså högst upp i rankningen från tidigare år.

När gruppspelen är klara så kommer lottningen av 16-delsfinalerna att starta och därefter väntar en spännande vår av matcher fram tills att finalen spelas i maj 2020.

Historien bakom UEFA Europa League

UEFA Europa League startade som Mässcupen under 1950-talet där lag från europeiska länder mötte varandra. Turneringen växte och under 1960-talet så deltog 48 klubbar, vilket sedan växte till 64 klubbar under 1970-talet. Redan på den här tiden så dominerade Spanien och andra länder från Sydeuropa. Det var också vid den här tiden som Uefa tog över mässorganisationen och turneringen bytte namn till Uefacupen, vilket den har kallats för fram tills 2009 då kunde känna igen den som UEFA Europa League.

Korttidsodds på Europa League 2019/2020

De allra flesta bettingsidorna erbjuder spelarna möjligheten att placera odds med kortare tid. Europa League består av många olika gruppspel, delfinaler och finaler och du kommer alltid kunna satsa på matcherna hos bra bettingsidor. Nu kan du satsa på gruppspelet som spelas den 19:e september och få ett snabbt resultat på spelet.

Långtidsodds på Europa League 2019/2020

När det kommer till långtidsodds så är det allra bästa att placera singlar. För Europa League kan du satsa på vinnaren av turneringen, vem som gör flest mål och liknande resultat. Eftersom dessa odds inte kommer att kunna rättas förrän turneringen är över så rekommenderar vi singlar och inte kombinationsspel. Du kan till exempel redan nu satsa på vem som ska vinna hela Europa League trots att vi inte vet det förrän maj nästa år.

uefa europa league arsenal favoriter

Pierre-Emerick Aubameyang och Alexandre Lacazette matchen mellan Arsenal – Valencia, UEFA Europa League Semi Final 2 maj 2019

Live odds på Europa League

Det finns en sak som kan öka spänningen i en riktigt bra match och det är när man själv har satsar på matchen. Det är en av anledningarna till varför många bettingsidor väljer att erbjuda live odds på större matcher. Europa League är en stor fotbollsturnering och därför kan du enkelt finna många bettingsidor som tillåter dig att placera spel live under matchens gång. På så sätt kan du följa matchens utveckling och sedan placera ditt spel när du känner dig säker på vem vinnaren blir.

De bästa bettingsidorna att spela på

Det är ingen nyhet att Europa League är ett populärt event att spela på online. De allra flesta spelbolagen erbjuder odds på turneringen, men vilket spelbolag har egentligen de flesta och bästa oddsen? Betting24 har skapat en lista över de allra bästa bettingsidorna för svenska spelare. Här hittar du de bästa oddsen, live oddsen och bettingsidorna ger dig även möjligheten att streama matchen under tiden som du satsar på den.

Favoriterna som kan vinna EL

Sevilla FC

Den spanska klubben Sevilla FC har vunnit Europa League hela fem gånger och är därför en klar favorit även i årets turnering. Du hittar dem i Grupp A och baserat på tidigare års statistik kan vi räkna med att många spelare kommer att satsa på detta lag. De toppar listorna över spaniens bästa fotbollslag och levererar alltid en spännande match.

Manchester United

Det brittiska fotbollslaget Manchester United har fans över hela världen. De är kända för att spela smart och vinna många matcher. Europa League har de tagit hem en gång men vi har på känn att det kan hända en andra gång. Man. United spelar i Grupp L och möter i gruppspelen Astana – här tror vi på vinst!

Arsenal

En annan favorit från Storbritannien är Arsenal som även de är kända för många vinster i stora fotbollsturneringar. Europa League har de ännu inte lyckats vinna men vi känner oss hoppfulla på en stark start i gruppspelen den 19:e. De kommer att möta Frankfurt i en första match och vi har på känn att det kan gå bra för britterna.

FC Porto logoFC Porto

Porto är det portugisiska laget som har vunnit Europa League hela två gånger. De spelar i Grupp G och med tanke på bakomliggande statistik så är de kända för att vinna sina matcher med många mål över motståndarna. Först ut så möter de BSC Young Boy.

De senaste vinnarna av Europa League

2005 - 2006 - Sevilla2012 - 2013 - Chelsea
2006 - 2007 - Sevilla2013 - 2014 - Sevilla
2007 - 2008 - Zenit Sankt Petersburg
2014 - 2015 - Sevilla
2008 - 2009 - Sjachtar Donetsk
2015 - 2016 - Sevilla
2009 - 2010 - Atlético Madrid
2016 - 2017 - Manchester United
2010 - 2011 - Porto
2017 - 2018 - Atlético Madrid
2011 - 2012 - Atlético Madrid
2018 - 2019 - Chelsea

Stark start på UEFA EL

Gruppspelen spelas inom kort och det är ett alldeles utmärkt tillfälle att börja satsa på Europa League. Den här turneringen är en av de största fotbollsturneringarna och därför finns det hundratals av odds att välja mellan på bettingsidor. Kolla in våra bettingtips för ännu mer statistik och prognoser inför fotbollsturneringen.