Everton ”inte på samma nivå” som Chelsea — Ancelotti

Ancelotti
Ancelotti

Ancelotti

Toffees slutade med att vara näst bäst i sitt senaste besök på Stamford Bridge, vilket fungerade som ett stort slag mot deras Champions League-hopp.
Carlo Ancelotti medger Everton är ”inte på samma nivå” som Chelsea efter hans sidors nederlag på Stamford Bridge på måndag kväll.

Everton hamnade på väg 30 minuter in i matchen efter Ben Godfrey, i ett försök att blockera Kai Havertz skott, sätta bollen i sitt eget nät. Deras elände fördubblades när Jorginho konverterade spot-kick fem minuter efter timmärket.

En seger skulle ha sett dem klättra upp till fjärde i Premier League-ställningar, men 2-0 nederlaget lämnar dem vid sjätte och fyra poäng på drift av de fjärde placerade värdarna.

”De spelade bättre än oss”, sa Ancelotti till BT Sport efter matchen. ”De förtjänade att vinna.

” Vi var bra defensivt i 30 minuter. När de gjorde spelet blev svårt för oss. De är ett bra team. Spelet vi planerade var vad vi fick i 30 minuter. Vi hade inte många möjligheter. Richarlison hade en chans.

”Men vi måste vara ärliga, vi är inte på samma nivå. Vi kan inte spela en öppen match mot den här typen av lag.”

”Vi vill kämpa för Europa. Det här är bra för oss. Vi kommer att vara där till sista matchen. Vi är besvikna över detta nederlag, men ingen tragedi. Vi ser till nästa match.”