Borussia Dortmund vs Sevilla: Haaland att hemsöka spanjorerna igen?

Borussia Dortmund vs Sevilla
Borussia Dortmund vs Sevilla

Borussia Dortmund vs Sevilla

De tyska jättarna är favoriter att gå vidare till nästa omgång med den spanska sidan som har ett berg att klättra i denna match.
Tisdag kväll markerar återkomsten av den uppskattade Champions League, och det för med sig två högkvalitativa armaturer: Juventus vs Porto & Borussia Dortmund vs Sevilla.

Här täcker vi den andra som kommer att vara värd på Westfalenstadion och är planerad att starta klockan 21:00 CET.

Den lyckligare av de två sidorna går in i rundan av 16 andra benet kommer att vara värdarna, som inte bara fick undan mål utan också en seger på Ramon Sanchez-Pizjuan. Besökarna kan under tiden lugna sig med det faktum att de bara förlorade med en enmålsmarginal.

Erling Haaland säckade ett stag efter Mahmoud Dahoud öppnade poängen när BVB säkrade en 3-2 seger i första etappen förra månaden.

Borussia Dortmund vs Sevilla Form:

BVB låt glida en 2-0 leda för att förlora 4-2 mot Bayern München i helgen. Det markerade deras nionde Bundesliga förlust av kampanjen, vilket ytterligare minskade sina fyra bästa förhoppningar.

Men de har tillräckligt med skäl för att vara optimistiska att gå in i kvällens match. Black & Yellows har vunnit nio av sina tidigare 14 europeiska matcher och var på en obesegrad femmatch i alla tävlingar före Bayerns nederlag.

Dessutom är de obesegrade i sina senaste sju hemmamatcher i tävlingen.

Spanjorerna lät också glida en 2-0 förstahandsledning mot FC Barcelona och förlorade 2-1 i andra delen för att bli dumpad ur Copa del Rey förra veckan.

Julen Lopeteguis män byggde sedan vidare på sin elände genom att drabbas av ett 2-1 nederlag i händerna på lågmodiga Elche på lördagen, vilket var deras fjärde förlust under de senaste fem matcherna i alla tävlingar.

Europa League-mästarna kan dock lita på att de bara har misshandlats sex gånger vid 24 möten med en tysk opposition i europeiska tävlingar.

Borussia Dortmund vs Sevilla Head-to-Head:

De två lagen har krockat tre gånger tidigare och delar en perfekt rekord av en vinst styck.

Borussia Dortmund vs Sevilla Team Nyheter:

De svarta och gula har en lång lista med frånvarande. Jadon Sancho, Axel Witsel, Marcel Schmelzer, Raphael Guerreiro, Giovanni Reyna och Manuel Akanji förväntas alla missa på grund av skador.

De rödvita, under tiden, kommer bara att vara utan Aleix Vidals tjänster.