Bayern München svara på rykten om deras intresse för Rudiger

Antonio Rudiger
Antonio Rudiger

Antonio Rudiger

Tysklands internationella har ännu inte åtagit sig att ingå ett nytt avtal med Blues trots att han har gått in i de sista 12 månaderna av sin nuvarande.
Bayern München har i huvudsak distanserat sig från rapporter om deras intresse för Antonio Rudiger, med chefen för sport Hasan Salihamidzic insisterar klubben är ”riktigt väl bemannad på mittback.”

Rudiger etablerade sig snabbt som en integrerad del av Chelsea truppen efter Thomas Tuschel tog över från Frank Lampard i januari förra säsongen.

Den 28-årige försvararen är fortfarande en viktig del av Blues backline, efter att ha startat i alla sina Premier League och Champions League matcher hittills den här säsongen.

Men hans framtid på Stamford Bridge är osäker. Som läget ser ut kommer den tyska mittbacken att vara fri att föra samtal med andra klubbar i januari om en fri överföring under sommaren — och Bayern München övervakar noga hans situation, enligt de senaste rykten.

”Det är inte okej när vi pratar om spelare som är på andra klubbar”, berättade Salihamidzic DAZN och struntar i dessa rykten.

” Julian [Nagelsmann] sade det om honom på presskonferensen, men han är en tränare som ser en hel del spelare — så varför skulle han inte utvärdera en internationell och prata om sina styrkor.

” [Bayern är] verkligen välbemannad i mittback. Vi har stärkt oss mycket väl och fört in en toppspelare i Ucamecano. Lucas Hernandez är där, Tanguy Nianzou är där, Benjamin Pavard kan också spela inuti — vi är verkligen mycket, mycket väl bemannade.

” Vi har haft väldigt lite tid — jag hade ett möte idag på fredagen. Vi såg inte varandra så länge, men vi pratar mycket om spelare, visst.”