Arsenal kanske äntligen hittat Ozils efterträdare

Ozil
Ozil

Ozil

Efter att ha bevittnat Mesut Ozils sorgliga avgång kan Arsenal äntligen ha hittat en ersättare för den legendariska playmakern.
Det råder ingen tvekan om att Mesut Ozil var en av de bästa skaparna som Arsenal supportrar har sett genom åren. Den tyska playmakern hade 54 assist och 33 mål i 184 utflykter i Premier League för Gunners.

Trots att det var mer än användbart för klubben tog det en ful vändning mot slutet av hans karriär på Emirates Stadium. Sedan hans avgång led Arsenal av sin värsta säsong på 25 år eftersom de inte kunde kvalificera sig för någon europeisk turnering förra året.

Till och med i början av kampanjen förlorade Mikel Artetas lag sina tre första Premier League-matcher för att nå botten av tabellen. Men efter ett massivt 5-0 nederlag i händerna på Manchester City är Arsenal obesegrad i sina senaste åtta ligamatcher.

En idealisk ersättare?

Ändå finns det ingen flyt till spelet som spelas av Artetas män, men saker och ting är säkert friskare än tidigare. En del av den senaste framgången går till Emile Smith Rowe, som har väglett laget precis som Ozil gjorde tillbaka i sitt bästa.

21-åringen har nu framgångsrikt skapat fler chanser (19) än någon annan Arsenal-spelare under den här säsongen. I sommar fick Smith Rowe tröjan No.10 och uttryckte nyligen sin önskan att fortsätta spela för klubben.

Även om den unga England International spelar helt annorlunda än hur Ozil brukade spela, finns det en möjlighet att han kommer att vara centrum för kreativiteten. Dessutom kommer Smith Rowe bara att bli bättre med ålder och erfarenhet, vilket kan vara ett positivt tecken för Arsenal.