Ancelotti spiller ut sanningen om Hazard’s frånvaro i Madrid

Eden Hazard
Eden Hazard

Eden Hazard

Efter en Clasico-seger mot Barcelona spillde Carlo Ancelotti ut sanningen om Eden Hazard’s frånvaro i Real Madrid.
Carlo Ancelotti talade äntligen om frånvaron av Eden Hazard från Real Madrids start XI. Överraskande var 30-åringen en isolerad spelare på åskådarplats när Blancos slog Barcelona 2-1 på söndagen.

Den belgiska internationella har bara dykt upp för fyra matcher av de sju La Liga-matcherna och spelat bara en av deras Champions League-möten.

Faktum är att Ancelotti är helt medveten om Hazard’s fitness och vet att han kan konkurrera regelbundet. Men den italienska chefen föredrar att gå med andra spelare, såsom Vinicius Junior.

På tisdag berättade Ancelotti reportrarna i ex-Chelsea stjärnan: ”Han kan spela 4-3-3 till vänster eller 4-4-2 ovanför eller bakom anfallaren. Han är redo att spela, men problemet är att det finns en tränare som föredrar en annan spelare.”

”Han har inte en stjärnstatus i Madrid eftersom han har haft många skador. Och lite i taget kommer han att ha sin bästa version. Jag är säker på att den här säsongen kommer vi att se hans bästa version. Och att han kommer att spela mer än han gör nu.”

”Hazard har det. Allt: kvalitet, motivation. Han måste uthärda, vad som händer är att ibland tränaren föredrar andra spelare ”