Betting

Betting är ett engelskt begrepp som har att göra med all typ av vadslagning. Betting kan handla om både sport, casino, poker, ja till och med bingo. På svenska har betting dock framför allt att göra med vadslagning på sport och andra evenemang, till exempel prisgalor för film och musik samt musiktävlingar.

För att spela på sport och andra evenemang kan du antingen vända dig till monopolet eller använda dig av något av de många spelbolag som du enkelt kan hitta på nätet, där hittar du oftast bäst odds. Det finns idag ett tiotal svenska spelbolag att använda. Till det kommer ett fullkomligt enormt antal utländska spelbolag som är öppna för svenska spelare.

Betting på sport online

Med ett konto på ett spelbolag har du ett mycket stort utbud av odds att spela på. De största spelbolagen har alltid över 10 000 aktuella odds och det torde väl vara tillräckligt! Hur utbudet ser ut vad gäller vilka sporter som det finns odds för, kan dock skilja sig mellan olika spelbolag. Om du vill spela på mer typiskt svenska sporter såsom bandy, handboll och liknande gör du gott i att välja ett svenskt spelbolag. Oavsett vilket spelbolag du väljer kan du alltid hitta ett stort utbud av odds för bland annat fotboll, ishockey och tennis.

Många spelbolag erbjuder sedan en tid tillbaka så kallad live betting. Med denna funktion kan du spela på odds medan en match eller ett evenemang är i full gång. Livebetting ger verkligen en extra krydda till en TV-sänd match!

Bonus för betting

De allra flesta spelbolag har åtminstone ett välkomsterbjudande för nya spelare som gör en första insättning. Normalt handlar erbjudandet om en insättningsbonus som ger dig lite extra i spelkassan, men det finns också spelbolag som i stället erbjuder så kallade riskfria spel. Med sistnämnda får du pengarna tillbaka om ditt första spel skulle gå förlorat.