Alla spelbolag med svensk spellicens 2020

Här hittar du allt du behöver veta om den svenska spellicensen som alla spelare i Sverige behöver hålla koll på. Vi har gjort det enkelt för dig som spelare och samlat all information om spellagen här.

spellicens icon

Den nya svenska spellagen från 1:a januari 2019

Som van spelare på nätet har du knappast gått miste om den nya svenska spellagen som trädde i kraft tidigare i år. Men hur har den egentligen påverkat svenska spelare? Jo, från och med den 1:a januari 2019 så var spelbolag med svenska marknader tvungna att ansöka om spellicens hos Spelinspektionen för att kunna bedriva speltjänster till svenska spelare. Spelbolagen fick följa ett gäng strikta krav och även betala svensk skatt för att kunna vara aktiva i Sverige. För spelarna å andra sidan medföljde ett mycket säkrare spelsystem på nätet – och vinsterna förblev dessutom skattefria.

Den enda negativa delen vi kan se med den nya svenska spellagen är begränsningen av bonusar. Som svensk kan man endast ta emot en bonus per spelbolag, vilket då är välkomstbonusen. De andra kampanjerna har begränsats en hel del och i vissa fall även försvunnit helt. Det finns dock många andra fördelar med att välja ett spelbolag med svensklicens, låt oss ta en närmare titt på dem.

100kr
100 % bonus upp till 100 SEK
Betta här R&V +18
  • 10 000 sportevenemang via appen
  • Avgiftsfria betalningsmetoder
  • Erbjuder livebetting
100kr
100 % bonus upp till 100 SEK
Betta här R&V +18
  • 10 000 sportevenemang via appen
  • Avgiftsfria betalningsmetoder
  • Erbjuder livebetting
UniBet Recension
R&V +18: Bonus gäller endast för nya kunder | Regler och villkor gäller | Spela ansvarsfullt

Därför ska du som svensk spelare välja ett spelbolag med svensk licens

Det bästa med Spelinspektionen är hur de faktiskt skyddar de svenska spelarna. För att ens få licens så krävs det att spelbolaget har högsta säkerheten på hemsidan, bevarar personliga uppgifter helt säkert och erbjuder de senaste verktygen för ansvarsfullt spelande. Du behöver inte oroa dig för att spela på en otrygg bettingsida så länge som du vet att de har spellicens. Skulle sidan bryta mot några av kraven så tas deras licens bort, och det vill dem knappast!

Det är inte olagligt att spela på icke licensierade operatörer, men ta inte risken!

Vill påpeka att det absolut inte är olagligt att spela på en bettingsida som inte har licens, men det finns en risk med att göra det. För det första så går det inte att veta om spelbolaget är äkta. De bedriver speltjänster utan någon säkerhet och kan göra lite vad de vill med personuppgifterna och kampanjerna.

icke licensierade spelbolag

Du kommer att märka att de erbjuder många olika kampanjer men också att bonusvillkoren är något mer shady. För det andra så finns det också en anledning till varför de inte har svensk licens. Har de ansökt men blivit nekade på grund av att deras tjänster inte uppfyller kraven? Vi föreslår att du tänker steget längre i det här fallet och ifrågasätter spelbolaget. Du kommer dessutom behöva betala skatt på dina vinster, vilket inte är att föredra.

Därför ska du endast spela på spelbolag som har svensk licens

Det finns övervägande anledningar till att spela på en bettingsida med svensk licens. Det är precis därför som vi på Betting24 endast rekommenderar sådana spelsidor. Alla spelbolag som du hittar på vår hemsida, oavsett om de finns i våra topplistor, bettingtips eller bland recensioner, har alla svensk licens.

Det är viktigt för oss att kunna rekommendera ett tryggt och pålitligt spelbolag och därför har vi testat, recenserat och undersökt hemsidorna innan vi publicerat dem här hos oss. Vi kollar alltid så att de har en bra kundtjänst, de bästa metoderna för insättningar och uttag samt att utbetalningarna sker snabbt. På grund av våra grundliga tester kan vi alltid känna oss självsäkra över valen av de spelbolag vi valt att rekommendera.

Vi rekommenderar spelbolag med svensk spellicens

Som du märkt efter att ha läst vår artikel så finns det flera anledningar till varför du ska välja ett svensk licensierat spelbolag. Den är främsta anledningen är alltid säkerheten och det faktum att du inte behöver betala skatt på vinsterna. Välj ett spelbolag som du kan lita på och känn dig trygg när du gör överföringar och anger dina personliga uppgifter på nätet.